Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą
Bardzo proste rogaliki z wykorzystaniem gotowego ciasta francuskiego i nutelli. Gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego, przepis na ekspresowe rogale jak znalazł :-). Polecam
Składniki na 6 rogali:
- płat gotowego ciasta francuskiego
- 6 łyżek nutelli
- 1 jajko roztrzepane z 1 łyżką wody do posmarowania
- garść prażone orzechów laskowych do posypania.
Z ciasta francuskiego wyciąć kwadraty 10cmx10cm. Na każdy kwadrat ciasta nałożyć po łyżeczce nutelli. Brzegi ciasta lekko posmarować roztrzepanym jajkiem. Brzegi ciasta zlepić i docisnąć widelcem. Wierzch ciasta posmarować jajkiem i posypać prażonymi orzechami laskowymi. Rogale ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 10-12 minut w temperaturze 220C.
Tagi: ciasto francuskie, jajko, masło, nutella, orzechy prażone, orzechy włoskie
Dodaj komentarz