Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą

Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą

Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą

Bardzo proste rogaliki z wykorzystaniem gotowego ciasta francuskiego i nutelli. Gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego, przepis na ekspresowe rogale jak znalazł :-). Polecam

Składniki na 6 rogali:

  • płat gotowego ciasta francuskiego
  • 6 łyżek nutelli
  • 1 jajko roztrzepane z 1 łyżką wody do posmarowania
  •  garść prażone orzechów laskowych do posypania.

Z ciasta francuskiego wyciąć kwadraty 10cmx10cm. Na każdy kwadrat ciasta  nałożyć po łyżeczce nutelli. Brzegi ciasta lekko posmarować roztrzepanym jajkiem. Brzegi ciasta zlepić i docisnąć widelcem. Wierzch ciasta posmarować jajkiem i posypać prażonymi orzechami laskowymi. Rogale ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 10-12 minut w temperaturze 220C.

Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą

Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą

 

Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą

Tagi: , , , , ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Font Resize