Quiche z pieczarkami szpinakiem i fetą

Quiche z pieczarkami szpinakiem i fetą bez spodu

Quiche z pieczarkami szpinakiem i fetą 

Szybki i pyszny quiche z pieczarkami i feta uzupełniają się wyśmienicie. Szybko i smacznie tak jak lubię. Polecam 

Składniki:

  • 225g pieczarek
  • 1 ząbek czosnku
  • 300g szpinaku mrożonego lub świeżego
  • 4 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • 60g sera feta
  • 1/4 szklanki startego parmezanu
  • 1/2 szklanki startej mozzarelli lub innego sera
  • sól i pieprz

Piekarnik rozgrzać do 170C.

Na patelni z dodatkiem masła podsmażyć pieczarki. Następnie podsmażyć szpinak. Szpinak doprawić ząbkiem czosnku (drobno zsiekanym).

Formę do zapiekania delikatnie natłuścić. Na spodzie rozłożyć szpinak, grzyby i pokruszoną fetę. W misce wymieszać jajka z mlekiem i parmezanem, doprawić solą i pieprzem. Masę jajeczną wlać do formy, posypać mozzarellą i zapiekać w piekarniku 45 min. Lekko przestudzić, podawać

 

Tagi: , , , , , , , , ,

komentarze 2

  1. Pudełka 20 grudnia 2017 at 09:22 Reply

    Wyśmienite, jednak skoro bez spodu to czy dobrze i elegancko się wykłada na talerz ?

    • mariola1903 20 grudnia 2017 at 21:12 Reply

      Tak bez problemu, po wyciągnięciu z piekarnika odczekać chwilkę. Tartę można również zamrozić.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Font Resize