Przepis na puree z dyni, które wykorzystujemy do wszelkiego rodzaju dań wytrawnych i wypieków.
Składniki:
- dynia o dowolnej wadze
Bierzemy dowolną ilość dyni, kroimy na większe kawałki, czyścimy z nasion i włókien. Piekarnik nagrzać na 180 st. C. Kawałki dyni włożyć do naczynia żaroodpornego. Piec 60-90 min, do miękkości, zależy od rodzaju dyni. Potem ostudzić, obrać ze skóry, przełożyć do miski i zmiksować blenderem na puree. Puree można zamrozić w porcjach lub zapasteryzować.
Z takiego musu cuda można wyczarować:-)
pieczarka_mysia
2013/12/11 09:50:00
Ma piekny kolor i musi byc pyszne 🙂
Pieknie tutaj u Ciebie, bede zagladac czesciej ; )
ewa_ciasteczkowakraina
2013/12/12 18:42:06
Prezentuje się po prostu rewelacyjnie 🙂 Pozdrawiam