Puree z dyni

DSC_1507

Przepis na puree z dyni, które  wykorzystujemy do wszelkiego rodzaju dań wytrawnych  i wypieków.

Składniki:

  • dynia o dowolnej wadze

Bierzemy dowolną ilość dyni, kroimy na większe kawałki, czyścimy z nasion i włókien. Piekarnik nagrzać na 180 st. C. Kawałki dyni włożyć do naczynia żaroodpornego. Piec 60-90 min, do miękkości, zależy od rodzaju dyni. Potem ostudzić, obrać ze skóry, przełożyć do miski i zmiksować blenderem na puree. Puree można zamrozić w porcjach lub zapasteryzować.

komentarze 3

  1. aga23 23 stycznia 2014 at 21:18 Reply

    Z takiego musu cuda można wyczarować:-)

  2. mariola1903 17 stycznia 2014 at 22:29 Reply

    pieczarka_mysia
    2013/12/11 09:50:00
    Ma piekny kolor i musi byc pyszne 🙂
    Pieknie tutaj u Ciebie, bede zagladac czesciej ; )

  3. mariola1903 17 stycznia 2014 at 22:29 Reply

    ewa_ciasteczkowakraina
    2013/12/12 18:42:06
    Prezentuje się po prostu rewelacyjnie 🙂 Pozdrawiam

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Font Resize