Batony Śniadaniowe

Batoniki Śniadaniowe

Batony Śniadaniowe

Batony śniadaniowe, zdrowe, pyszne i sycące. Idealne na śniadanie, drugie śniadanie czy przekąskę w ciągu dnia. U mnie świetnie sprawdzają się na śniadania, jako matka pracująca dwójki dzieciaków rzadko znajduje czas na zrobienie sobie czegokolwiek rano:-) Batony dodają energii i mam świadomość że jem coś wartościowego. Polecam

Forma do pieczenia: 20cm x26cm  cm ja użyłam 23 cm x 23cm

Składniki (20-24 porcje):

  • 140ml  oleju kokosowego  extra virgin
  • 80ml miodu
  • 2 garście suszonych daktyli (100g)
  • 1 banan
  • 1-2 łyżeczki cynamony
  • szczypta imbiru
  • szczypta soli morskiej
  • 200g płatków owsianych
  • 100g orzechów włoskich posiekanych
  • 100g mielonych migdałów
  • 1 garść pestek słonecznika

Formę do pieczenie wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 150C ( z termoobiegiem) lub 170C (bez termoobiegu).W garnuszku delikatnie roztopić olej z miodem. Figi posiekać na grubsze kawałki.Banana rozgnieść widelcem. Wszystkie składniki dodać i wymieszać. D Wyłożyć na przygotowana formę do pieczenia, wyrównać i wcisnąć w dno formy. Piec 30 min, ostudzić. Smacznego.

Batony Śniadaniowe

Źródło inspiracji: Tutaj

Tagi: , , , , , ,

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Font Resize