Monthly Archives: Maj 2015

DSC_5804-2

Quick Banoffee Pie

  Ingrendiens; 250g (9oz) digestive biscuits 100g (3½oz) butter, melted 397g can Carnation Caramel 3 small bananas 300ml carton whipping… Continue reading »

DSC_5804-2

Banoffee Pie (ciasto bez pieczenia)

Słynny na wyspach deser składający się z toffi, bananów i śmietany kremówki. Bardzo słodki i bardzo smaczny deser, którego przygotowanie… Continue reading »

DSC_5780

Rhubarb crumble.

Ingredients: 500g rhubarb 100g caster sugar Finely grated zest and juice of 1 orange For the topping: 100g plain flour… Continue reading »

DSC_5780

Crumble z rabarbarem

  Na blogu już jakiś czas znajduje się przepis na Crumble ze śliwkami. Uwielbiam owoce podane pod pyszną chrupiącą kruszonką. Jak… Continue reading »

DSC_5733-4

Ciasto z kubka

Kiedy nachodzi nas  ochota na coś ekstremalnie czekoladowego to służę  z pomocą Ekspresowe czekoladowe ciasto pieczone w kubku z mikrofali…. Continue reading »

DSC_5714-2

Chleb pszenny z garnka żeliwnego (no knead bread)

Genialny chleb bez wyrabiania i zagniatania.Wypiekany w garnku żeliwnym, dzięki czemu ma  grubą chrupiacą skórke i sprężysty miąższ. Jeżeli nie… Continue reading »