Makaron z chorizo i szpinakiem

Makaron z chorizo i szpinakiem

Bardzo smaczne danie z hiszpańską paprykową kiełbasą chorizo. Szybkie w przygotowaniu, sam sos można przygotować dzień wcześniej dzięki czemu danie… Continue reading »

Czekoladowe brownie

Czekoladowe brownie

Brownie z tego przepisu są przepyszne!! Magiczny składnik to daktyle. Powodują że ciasto jest wilgotne i bardzo czekoladowe. Najlepiej smakują… Continue reading »

Chiński makaron z wołowiną i warzywami

Makaron chiński z wołowiną i warzywami

Dla wszystkich wielbicieli kuchni azjatyckiej. Zdrowy i pożywny makaron z wołowiną i warzywami. Danie szybkie, smaczne a przy tym oryginalny… Continue reading »

Łatwe ciasto z rabarbarem

Łatwe ciasto z rabarbarem

Kolejne ciasto z serii łatwe i szybkie. To ciasto najlepiej smakuje z kwaśnymi owocami takimi rabarbar i wiśnie. Możecie do… Continue reading »

lody oreo

Lody Oreo (bez maszyny)

Robiąc te lody nie byłam pewna efektu. Wszyscy zwariowali na ich punkcie są przepyszne trzy składniki, mikser i mamy lody… Continue reading »

Ciasto z rabarbarem

Ciasto z rabarbarem

  Jedno z najlepszych ciasta z rabarbarem jakie do tej pory jadłam. Ciasto to kruszonka którą wylepiamy dno i posypujemy… Continue reading »

Szybka Napoleonka

Szybka Napoleonka

Postanowiłam przepis lekko zmodyfikować i odświeżyć. Przepis na tą napoleonkę dostałam od swojej kuzynki. Dlaczego ,,szybka”? Bo przygotowanie ciasta zajmuje… Continue reading »

muffinki z rodzynkami

muffiny z rodzynkami

Przepis na te cudeńka dostałam od koleżanki. Sama receptura został wyróżniony w paru konkursach. Jedne z lepszych jakie jadłam, puszyste,… Continue reading »

Pani Walewska (pychotka) bez pieczenia

Pani Walewska (Pychotka) bez pieczenia

Przepis na oryginalny przepis na Panią Walewską (Pychotkę) znajdziecie tutaj. Tym razem przygotowałam wersję bez pieczenia na herbatnikowym spodzie. Ciasto… Continue reading »

sernik nowojorski (new york cheescake

Sernik nowojorski

Mój ukochany sernik, nie zmieniłabym w nim absolutnie nic. Bardzo kremowy, lekko cytrynowy, aksamitny i puszysty. Sernik, który bardzo często… Continue reading »